top of page

Så här fungerar det ungefär att köpa valp från oss. 

Vi väljer omsorgsfullt ut föräldradjuren. Det är extremt viktigt för oss att dom följer rasstandard både exteriört och mentalt. Många av våra parningar har tagit flera år att planera. Alla våra föräldradjur är HD-röntgade, ögonlysta och testade för pompes och pra. Dom flesta av dom är även ED-röntgade, har gjort MH/MBH och utställda med minst excellent som bedömning.

Innan ni skickar iväg ett mail till oss är viktigt att tänka på att en Finsk Lapphund inte bara är söt och gosig. Den är också en arbetande ras som kräver motion och mentalstimulans, med en konstruktiv och tydlig förare. Många av våra hundar har mycket motor och kräver utlopp för den energin för att bli den bästa versionen som dom kan bli av sig själva. Det är vårat jobb som ägare och förare att se till att hundarna kan uppnå det.

En intresseanmälan till oss ska innehålla:

-Vilka är ni? Bor osv.

-Söker ni tik/hane eller spelar det ingen roll?

-Erfarenhet av hund sen innan?

-Vad är er plan med hunden? träning, tävling, utställning, avel osv.

-Kan ni tänka er att vara fodervärdar?

Vi har inget kösystem hos oss, vi förbehåller oss rätten att välja ut dom familjerna som vi tror att våra valpar kommer passa bäst i. 

Vi går noga igenom alla intresseanmälningar och återkopplar till alla som har tagit sig tid att söka efter rätt valp hos oss. Med dom som är aktuella bokar vi in ett besök hos oss, där vi får träffa er, men också där ni får träffa oss och hundarna.

Känns allt bra efter besöket för båda parter så blir ni lovade att köpa valp ut kommande kull. Vi har en öppen dialog, då vi inte kan styra över naturen om det kommer 1 valp eller fel kön som ni önskat.

När valparna är ca 4 veckor är ni välkomna på ett till besök för att träffa oss och framförallt valparna. Och när dom är ca 6-7 veckor kommer ni bli erbjuden en specifik valp. Vi väljer ut valp till er utifrån valpens förutsättningar, och era önskemål. Vill man ha en lugnare valp, en för utställning eller en för aktiv träning, så försöker vi matcha ihop så det blir så bra som möjligt. Ett tabubelagt ämne är färg på finsk lapphund, självklart får ni ha önskemål om färg, men det är inte pga färgen vi väljer ut valp till familjen.

Vi säljer absolut inte valp till någon som planerar att kastrera sin hund, oavsett hane eller tik.

Vi prioriterar familjer som vill tävla, träna och ställa ut sin hund aktivt.

När hunden är ca 1-2 år så ska den röntgas, höfter och armbågar, samt ögonlysas.

Vi har som krav att man ska gå kursen "Hundägarcertifiering" innan man får köpa valp av oss. Hör av er till oss så får du vår rabattkod som ger 40% rabatt!

Valparna flyttar från oss när dom är minst 8 veckor och har då med sig:

-Stamtavla i SKK

-Vaccinerade

-Besiktigade

-Avmaskade

-Valppaket innehållande mat för första dagarna, koppel, leksak, godis mm.

Alla våra hundar lever som familjemedlemmar, lika så valparna. Dom är alltså vana vid allt som hör ett familjeliv till. tex. dammsugare, barn, folk, andra hundar mm.

Vi vill gärna ha fortsatt kontakt med alla våra valpköpare och hundar, uppdateringar med bilder och information så ofta som man orkar. Och vi finns här för våra valpköpare dygnet runt. Vi svarar på alla frågor vi kan, och är det något vi inte vet så hjälper vi till att ta reda på det.

Intresseanmälan skickas till samerajernas@outlook.com

IMG_5006_edited.jpg
IMG_8523_edited.jpg
bottom of page